Verdensmester i kørekunst 1911

I 1911 berettede Aarhus Amtstidende om en fransk artilleriløjtnant, der ved en opvisning havde kørt med et 40-spand. På grund af denne præstation kaldte de ham for verdensmester i kørekunst. Artiklen er gengivet nedenfor i oprindelig tekst og afskrift.

Verdensmester i kørekunst kunne man med rette kalde den franske artilleriløjtnant, der i 1911 kørte med 40 heste stående på de bageste.
Verdensmester i kørekunst kunne man med rette kalde den franske artilleriløjtnant, der i 1911 kørte med 40 heste stående på de bageste. Illustration gengivet efter Aarhus Amtstidende, 13. august 1911

En dygtig kusk

En fransk artilleriløjtnant gjorde i forrige uge et flot kunststykke ved en militær opvisning. Han kørte nemlig ved den lejlighed fyrretyve heste. For at have overblik over dette mægtige spand, måtte han stå op på de bageste heste. Tømmerne, hvormed han førte hestene, havde en længde af 946 meter.

Med elegant sikkerhed beherskede officeren de mange dyr, der lød hans mindste vink uden ringeste uorden. Mest forbavsende ved hele præstationen var det, at hestene aldrig havde været kørt sammen, før netop den dag. De tilhørte alle en rytterieskadron. Den officer må da med rette kunne kaldes verdensmester i kørekunst.

Aarhus Amtstidende, 13. august 1911